Semmi különleges, semmi földöntúli gasztro csoda, azonban néhány mondat miatt nekem nagyon fontos ez a recept:
"-Tudod mi anya! Amikor majd anyja-lánya éttermet nyitunk, ez lesz a specialitásunk! Sajtos golyó. És már tudjuk készíteni több ízben is."
Igen, ez az a recept, amit panírozás után a maradék morzsából, tojásból készítettünk először, de annyira bevált, hogy már önálló feltétként is alkalmazzuk.
Hozzávalók:
- 2 db krémsajt (20 dkg, ami lehet zöldfűszeres, mi natúrt használunk)
- 2 db tojás
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2-3 evőkanál liszt
- só, bors, szárított zöld fűszerek
- panírozáshoz zsemlemorzsa
- sütéshez olaj
A hozzávalókat összekeverjük, majd fél-háromnegyed órát állni hagyjuk. Vizes kanállal vesszük ki a darabokat, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk. Bő, forró olajban kisütjük. Az összekeverésért, gombócolásért kislányom a felelős, a forró olajban sütés az én feladatom. Kevertünk már a masszához sütőtököt, spenótot. Mindegyikkel nagyon finom.